După o zi grea de muncă, un pahar de vin roşu este o metodă foarte bună de te elibera de stres, pe lângă multe alte beneficii pentru sănătate. „Today Health“ ne prezintă opt motive pentru care vinul roşu este o bună alegere pentru noi.
1. Scade colesterolul
Boabele de struguri roşii pot avea un efect important asupra nivelului colesterolului, arată un studiu al Universităţii Compultense din Madrid, Spania. Participanţii la acest studiu au constatat o scădere cu 12% a nivelului colesterolului, spre deosebire de cei care au băut doar un supliment de struguri şi care au înregistrat o scădere de 9%.
2. Protejează inima
Mai mult decât scăderea colesterolului, antioxidanţii care se regăsesc în vinul roşu ajută vasele de sânge să fie mai flexibile şi reduc riscul cheagurilor de sânge, susţine John Folts, profesor de medicină cardiovasculară şi nutriţie la Universitatea din Wisconsin, SUA. „Antioxidanţii din vin sunt la fel de eficienţi ca aspirina“, spune Folts. Însă trebuie să avem grijă, pentru că un consum excesiv de vin poate cauza inimii, aşadar moderaţia este esenţială.
3. Reglează zahărul din sânge
Pieliţa strugurilor roşii, o sursă importantă pentru elementul natural din vinul roşu – resveratrol, poate ajuta diabeticii să-şi regleze cantitatea de zahăr din sânge, susţine un nou studiu publicat în „Nutrition“. Participanţii la acest studiu, care au luat un supliment de resveratrol o dată pe zi, timp de trei luni, au remarcat un nivel mai scăzut al glucozei, spre deosebire de cei care nu au luat suplimentul. Mai mult, cei care au luat resveratrol au înregistrat şi o scădere a colesterolului şi a tensiunii sanguine sistolice. Cercetătorii sunt de părere că resveratrolul poate stimula secreţia de insulină sau poate activa proteina care ajută la reglarea glucozei.
4. Hrană pentru memorie