Începând cu ora 11.00, duminică, la Librăria Humanitas Cișmigiu, va avea loc o nouă întâlnire dedicată Festivalului Enescu.
Cât de important este să cultivăm identitatea culturală a României? Prin ce evenimente se poate susține aceasta? Cum arăta Bucureștiul cultural al trecutului, ce reprezintă Festivalul „George Enescu” pentru Bucureștiul și România timpului prezent? Și cum construim și menținem identitatea culturală în viitor? Sunt câteva dintre întrebările la care va răspunde Neagu Djuvara duminică, la Librăria Humanitas Cișmigiu.
Un mare iubitor al Festivalului „George Enescu”, Neagu Djuvara va povesti despre experiențele sale culturale din întreaga lume și despre felul în care înțeleg străinii să-și modeleze și promoveze identitatea culturală. Dar și despre un eveniment unic în istoria României pe care l-a trăit pe viu: premiera operei „Oedipe”, de George Enescu.
La dezbatere va fi prezent de asemenea editorialistul Sever Voinescu, unul dintre cei mai cunoscuți iubitori de operă, autorul unui volum de interviuri cu una dintre cele mai mari voci de operă de origine române din lume, colegă de generație cu Maria Callas: soprana Virgina Zeani. Sever Voinescu se va alătura dezbaterii din perspectiva experiențelor sale, atât ca intelectual, cât și ca spectator al spectacolelor de operă din străinătate, dar și din România. În cadrul dezbaterii, va fi lansat și cel mai ambițios proiect al ediției 2013 a Festivalului „George Enescu”, Bucureștiul Creativ.
Desfășurat în același timp cu Festivalul, Bucureștiul Creativ va transforma Capitala prin valorile Festivalului – magie și creativitate – și va genera efervescența culturală caracteristică orașelor europene. Opere de artă vor fi expuse în fața sălilor de concerte din Festival, dar și în alte locuri-cheie din București, vor fi proiectate filme și vor avea loc mai multe happeninguri: Festivalul „George