Care sînt avantajele şi dezavantajele noului patron, aşa cum se conturează ele din ce ştim despre actualul finanţator şi din ce am aflat de la maestrul masonic al Lojei Grifin Tărtăşeşti? De ce promite noul proiect şi de ce să se teamă suporterii?
Gazeta Sporturilor a publicat acum două săptămîni un interviu amplu cu Nicolae Cristescu, omul de care se leagă speranţele giuleştenilor de supravieţuire. Fie în Liga a 2-a, unde Rapidul a ajuns în urma situaţiei financiare, fie în primul eşalon, variantă tot mai plauzibilă avînd în vedere haosul sistemului competiţional şi interesele LPF.
Semnarea actelor prin care George Copos renunţă la Rapid s-a amînat. A sporit iritarea suporterilor, a fost pusă la îndoială preluarea clubului de către Cristescu. "Redactăm actele, acum e sigur", a liniştit zilele trecute omul de afaceri care se doreşte a fi noul Copos. Dar în ce eră intră, de fapt, Rapidul?
Cristescu vs Copos
"Tot ce se va întîmpla la club se va face cu ştirea mea" a fost mesajul clar al lui Cristescu. Practic, Rapid se va menţine în categoria cluburilor controlate de un singur conducător. Care sînt însă diferenţele şi asemănările dintre Copos şi Cristescu, oameni, afacerişti şi cunoscători de fotbal?
PLUSURI
- nu are probleme penale cunoscute, în vreme ce Copos e legat de Dosarul Loteria şi Dosarul Transferurilor
- îi lipseşte poate diplomaţia, dar francheţea va cîntări mult în relaţia cu jucătorii şi fanii, după "experienţa Copos"
- e apreciat de liderii galeriei şi de fostele glorii din Giuleşti
MINUSURI
- iubeşte fotbalul şi Rapidul, însă nu stăpîneşte deplin fenomenul şi îi lipseşte experienţa în fotbalul românesc
- vorbeşte despre un plan de management sportiv, dar nu există informaţii despre planul financiar de redresare
- încă nu a convins că are stabilitatea financiară necesară susţineri