Uşor mai piperate la preţ decât pieptul de pui, fructele de mare au multiple beneficii pentru sănătate şi ar trebui incluse, pe cât posibil, în dieta zilnică.
Pe lângă proteinele în cantitate mare pe care le conţin, fructele de mare cresc imunitatea organismului datorită procentelor mari de Seleniu, Zinc şi vitamina B12 din compoziţie. Aceste substanţe sunt direct implicate în procesele imune de răspuns ale organismului la factorii nocivi: radicalii liberi, bacterii, virusuri.
În plus, grăsimile de bună calitate din fructele de mare protejează sistemul nervos, pentru că fiecare celulă prezintă o membrană celulară alcătuită din lipide.
Uşor mai piperate la preţ decât pieptul de pui, fructele de mare au multiple beneficii pentru sănătate şi ar trebui incluse, pe cât posibil, în dieta zilnică.
Pe lângă proteinele în cantitate mare pe care le conţin, fructele de mare cresc imunitatea organismului datorită procentelor mari de Seleniu, Zinc şi vitamina B12 din compoziţie. Aceste substanţe sunt direct implicate în procesele imune de răspuns ale organismului la factorii nocivi: radicalii liberi, bacterii, virusuri.
În plus, grăsimile de bună calitate din fructele de mare protejează sistemul nervos, pentru că fiecare celulă prezintă o membrană celulară alcătuită din lipide.