de C. MIERLUŞCĂ
03 iulie 2013 23:25
0 vizualizari
A-A+ Face parte din familia Passifloraceae. Este un fruct de mărimea unui ou, de culoare roşu închis, când este copt, având o coajă încreţită. Fructul pasiunii de culoare galbenă este, de asemenea, apreciat pentru aroma aa deosebită. Fructul pasiunii se mai numeşte şi pepene sălbatic. Există mai multe specii din genul Passiflora. Pulpa este gelatinoasă, plină de seminţe negre. Conţine zaharuri, glucoză, fructoză şi zaharoză. Conţine 2,2% proteine, fier (1,6 mg/100), urmat la mare distanţă de gutuie (0,7 mg/100 g). Întrece chiar şi oul în conţinutul de fier. Prezenţa vitaminei C face ca fierul să fie absorbit mai uşor de organism. Fructul pasiunii este bogat în minerale precum magneziu, calciu, fosfor şi potasiu. 100 g de fructul pasiunii furnizează 30 mg vitamina C, jumătate din doza zilnică de vitamina C recomandată. Conţine şi vitaminele A, B şi E, precum şi niacină şi acid folic. Conţine multă fibră solubilă (pectină şi mucilagii).
Aroma fructului provine din conţinutul celor peste 100 de substanţe chimice din compoziţie. Fructul pasiunii are şi un efect uşor sedativ. Pulpa şi sucul stimulează digestia, fiind recomandate în anemie, cauzată de deficienţă de fier. Se recomandă în constipaţie, protejând mucoasa intestinală. Fructul pasiunii relaxează sistemul nervos, dar este cu efect mai slab decât al frunzelor şi inflorescenţelor florii pasiunii. Pentru obţinerea sucului, pulpa se filtrează printr-o strecurătoare, apoi se pune în blender.. de C. MIERLUŞCĂ
03 iulie 2013 23:25
0 vizualizari
A-A+ Face parte din familia Passifloraceae. Este un fruct de mărimea unui ou, de culoare roşu închis, când este copt, având o coajă încreţită. Fructul pasiunii de culoare galbenă este, de asemenea, apreciat pentru aroma aa deosebită. Fructul pasiunii se mai numeşte şi pepene sălbatic