Consumul de ciuperci cumpărate sau culese din locuri neautorizate a început să facă victime. Miercuri a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani un bărbat de 30 de ani, care a mâncat ciuperci. Medicii ne-au precizat că bărbatul, care este din Poiana Cristei, a mâncat ciuperci culese din pădure. Pacientul a ajuns la spital cu simptome de greaţă, ameţeli, dureri de cap şi vărsături, la câteva ore de la ingestie, motiv pentru care a fost internat în Secţia de Boli Interne. Medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor cu astfel de simptome să crească în perioada următoare, având în vedere că sezonul ciupercilor este abia la început. Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolată, specialiştii recomandă populaţiei să nu consume astfel de plante cumpărate de la colţ de stradă ori culese din pădure, ci doar din locurile autorizate. „Intoxicaţiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană a pădurilor. Recomandăm consumul exclusiv de ciuperci din cultură. Toxicitatea ciupercilor depinde de zona de unde au fost recoltate, de vârsta lor, de anotimp, de cantitatea ingerată, de modul termic de preparare a lor”, explică medicii.
Consumul de ciuperci cumpărate sau culese din locuri neautorizate a început să facă victime. Miercuri a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani un bărbat de 30 de ani, care a mâncat ciuperci. Medicii ne-au precizat că bărbatul, care este din Poiana Cristei, a mâncat ciuperci culese din pădure. Pacientul a ajuns la spital cu simptome de greaţă, ameţeli, dureri de cap şi vărsături, la câteva ore de la ingestie, motiv pentru care a fost internat în Secţia de Boli Interne. Medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor cu astfel de simptome să crească în perioada următoare, având în vedere că sezonul ciupercilor este abia la început. Pentru prevenirea in