Pe harta fotbalului românesc au existat de-a lungul timpului numeroase echipe care au reuţit să marcheze goluri importante pentru istoria sportului din ţara noastră.
Adevarul.ro vă prezintă povestea din spatele celor mai vechi echipe de fotbal româneşti şi evoluţia pe care au avut-o de-a lungul vremii.
FC Braşov, echipa fanion a oraşului de sub Tâmpa, de 75 de ani
Unul dintre cele mai vechi cluburi din România se afla la poalele Tâmpei. Cu o existenţă de 75 de ani, iştoria "galben negrilor" a parcurş un drum pe atât de zbuciumat, pe cât de interesant.
Potrivit site-ul fcbrasov.ro, primele semnale ale jocului de fotbal la Braşov sunt de prin anii 1911-1913, când în şcolile braşovene se încingeau dispute acerbe între liceeni. În 1914 apare Braşovia, de numele careia se va lega peste ani numele "stegarilor".
Şe înfiinţează apoi în 1920 "Colţea", cea care în 1928 va deveni prima şi pâna în prezent unica echipa din Braşov ce a câştigat titlul de campioană naţionala. În 1927, fabrica de avioane IAR, îşi va organiza un club sportiv, iar printre şecţii figura fotbalul. Apar apoi A.CFR şi Astra, cea din urmă putând fi considerată bunica echipei FC Braşov de astăzi.
Echipa stegarilor este foarte iubită sub Tâmpa, iar suporterii au şi un site dedicate fanilor, independent de cel oficial.
Primele echipe de fotbal ale Sibiului: Şoimii CFR Sibiu, campioana din 1948-1949
Fotbalul este un sport cu tradiţie în fosta capitală culturală europeană. Şoimii CFR Sibiu termină pe primul loc în 1949, „după un campionat foarte bun”.
În volumul „Istoria fotbalului sibian” scris de Ioan şi Mircea Galaţă şi publicat în anul 2008 la Editura Universităţii Lucian Blaga din Sibiu autorii vorbesc despre primele echipe de fotbal din urbea de pe Cibin.
„Sibiul este printre primele oraşe în care fotbalul se dezvoltă datorită faptului că