Raspberry swirl cheesecake! Asta e una dintre acele retete culinare pe care le am in vizor de foarte mult timp, dar am asteptat vara, ca sa folosesc zmeura proaspata…decat ca, zmeura e greu de gasit chiar si vara, degeaba este in hypermarket la caserola, ca nu are niciun gust si in piata nu ai sanse sa gasesti decat daca mergi la 8 dimineata. Vroiam sa fac cheesecake-ul asta de ziua lui Buni Sia si desi avusesem planuri mari (stiti ca v-am pus pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen poza cu 1 kg de branza Philadelphia)…nu am gasit zmeura. Asa ca m-am resemnat.
Zilele trecute insa, trebuia sa ajung la o intalnire in centru si a venit dupa mine un domn tare simpatic. Am urcat in masina si mirosea absolut divin! Il intreb “a ce miroase asa bine?”…el “e plina duba de ZMEURA!!!!”. Era sa lesin instant de bucurie! In primul rand ca am mancat atunci pe loc o caserola intreaga, proaspat culeasa de la munte, in al doilea rand ca a doua zi mi-a adus acasa 3 kilograme de zmeura si unul de mure, asa ca imi puteti intelege extazul Doua lucruri mi-au venit in minte la vazul acestor minunatii: dulceata de zmeura cu mure si cheesecake marmorat cu zmeura! Azi reteta de cheesecake, pe maine-poimaine cea de dulceata Ingredientele sunt pentru 12-14 portii, puteti sa coaceti cheesecake-ul intr-o tava rotunda cu diametrul de 23-25 cm (cel mai bine e sa folositi o tava cu peretii detasabili) sau o tava patrata, cum am folosit eu, de 20×20 cm. No, dupa atatea lamuriri, sa facem cheesecake, zic!
Ingrediente pentru crusta:
- 100g biscuiti graham macinati in blender
- 2 linguri zahar
- 2 linguri unt (30g)
Mai intai ne ocupam de tava, pe care o ungem cu putin unt si apoi o tapetam cu hartie de copt pe fund si pe margini. Este foarte important sa faceti pasul asta, ca sa fiti siguri ca puteti scoate cheesecake-ul cu bine din tava. Apoi in