de C. MIERLUŞCĂ
15 iulie 2013 23:14
0 vizualizari
A-A+ Fac parte din familia Rosaceae. Fructele, a căror culoare variază de la roşu deschis la roşu închis, sunt foarte sănătoase şi plăcute la gust. Cura de cireşe: una-două zile pe săptămână, ajută la pierderea în greutate. Conţin zaharuri 14% şi fructoză, fapt ce le face indicate în cazul diabetului. Cireşele conţin cantităţi mici din vit. A, B, C, şi E, dar şi calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu (în cantitate mare), zinc, cupru, mangan. Conţin acizi organici, fibre vegetale solubile, flavonoizi, acid salicilic care acţionează ca antiinflamator şi antireumatic. Flavonoizii le conferă proprietăţi diuretice, antioxidante şi anticancerigene. Consumul în cantitate mai mare de cireşe în special ca tratament săptămânal se recomandă în toate tipurile de afecţiuni cronice, precum: artrită, gută, reumatism cronic, arterioscleroză, constipaţie cronică, autointoxicaţie cauzată de alimentaţia necorespunzătoare, hepatopatie cronică, stop cardiac, convalescenţă după boli infecţioase şi cancer. Ciresele sunt sedativ al sistemului nervos şi regenerator al ţesuturilor. Se recomandă în litiaza biliară şi urinară, fermentaţii intestinale, prevenirea îmbătrânirii. Un cunoscut medic francez, Jan Valnet, susţine că una-două zile pe săptămână de tratament cu cireşe constituie un excelent depurativ pentru organism, facilitând eliminarea reziduurilor şi toxinelor. Se indică de două-trei ori pe zi, câte o jumătate de kg. de cireşe, ca singur aliment. Pentru a se obţine un efect diuretic mai puternic, se va bea un ceai preparat prin fierberea a 50 g. cozi de cireşe într-un litru de apă, timp de 5 minute. Pentru tenurile ofilite şi obosite se indică aplicarea de cireşe strivite, pe faţă. Aplicarea lor pe frunte înlătură migrenele.. de C. MIERLUŞCĂ
15 iulie 2013 23:14
0 vizualizari
A-A+ Fac parte din familia R