Cel mai mare jucător de tenis din istorie a renunțat, la vârsta de 9 ani, la fotbal, pentru a se dedica „Sportului Alb”
1 /.
Roger Federer şi-a pus amprenta atât de puternic asupra tenisului încât acest sport se identifică, într- o mare măsură, cu jucătorul din „Ţara Cantoanelor”. Ajuns la 31 de ani, elveţianul i-a depăşit la toate capitolele pe Pete Sampras, Bjon Borg, Boris Becker sau Andre Agassi, unii dintre marii săi predecesori.
A cucerit 17 turnee de Mare Şlem, a devenit campion olimpic în 2008, a strâns suma de 76.779.184 de dolari şi a câştigat 891 de meciuri.
Idolul său a fost Boris Becker
Roger s-a născut la data de 8 august 1981, la Binningen, o localitate aflată în apropierea oraşului elveţian Basel. Robert, tată sportivului, este de origine elveţiană, iar Lynette, mama, este din Africa de Sud. Ambii părinţi au lucrat în domeniul farmaceutic şi au fost pasionaţi de „Sportul Alb”.
Mai întâi, ei au îndrumat-o către acest domeniu pe Diana, sora mai mare a lui Roger. Fata nu a avut aptitudini pentru tenis, iar Robert şi Lynette au sperat că situaţia va fi diferită cu mezinul familiei. La 5 ani, micul Federer îl avea deja ca idol pe germanul Boris Becker, dar se simţea mai atras de fotbal.
Peter Carter, omul care l-a marcat decisiv
Ţinea cu formaţia FC Basel şi nu lovea rău mingea. Roger a pus mâna pe o rachetă de tenis la vârsta de 6 ani, iar până la 9 ani avea să practice şi fotbalul. În 1990, elveţianul se întâlneşte cu Peter Carter, antrenor profesionist de tenis. După câteva antrenamente, australianul, cel care avea să-i influenţeze decisiv cariera lui Federer, le-a spus părinţilor: „E incredibil peste ce am dat. Un puşti cu atât de mult talent nu am mai văzut”. Peter l-a şlefuit perfect pe Roger şi a lucrat cu tenismanul mai ales în plan psihic. Cinismul şi stăpânirea de sine pe care jucătorul le afişează în timpu