Dragii mei mafioti (am stabilit in postarea trecuta, cand va invitam in clanul Lasagne Asasine ca va spun mafioti cu cel mai mare drag din lume si ca e chiar o onoare sa fiti alaturi de mine, da?) pentru a va da un imbold sa puneti mana pe pastele fainoase Hutton si sa faceti cea mai mafiota lasagna ever, m-am gandit sa va arat cum fac eu o lasagna foarte rapida si una dintre cele mai delicioase din tutto il mondo, mai ales daca va place ricotta. Daca nu va place, o puteti inlocui cu urda sau chiar cu branza de burduf, ideea e ca e foarte simplu de realizat si ca e super consistenta, o tava hraneste si cea mai infometata famiglia Se face repede pentru ca nu ne mai incurcam cu sosul bechamel si taiem din timpul de preparare folosind sos pentru paste gata facut! Recomandarea mea este sa folositi un sos simplu, sos de rosii cu busuioc, sa nu va complicati cu sosuri nu stiu de care, pentru ca un sos cu busuioc si legume este mai mult decat suficient.
Cat despre pastele Hutton, recunosc ca le-am folosit pentru prima data si am fost placut impresionata, foile de lasagna s-au comportat exemplar, fara a fi fierte inainte si si-au pastrat bine forma, straturile din preparatul final s-au vazut foarte foarte bine Asa ca, daca vreti sa pregatiti reteta asta si sa participati cu ea in concursul “La pasta di tutte le paste” organizat de Hutton, sunteti cei mai liberi sa o faceti si eu, Teo, The Godmother aka Nasa clanului Lasagne Asasine chiar va incurajez sa o faceti. Toate detaliile despre concurs le gasiti AICI
Ingrediente pentru 8 portii:
- 12 foi lasagna
- 2 borcane a 400g fiecare sos pentru paste
- 500g ricotta
- 200+100g mozzarella data pe razatoarea mica (100g le lasam deoparte)
- 700g carne tocata (eu am folosit amestec de vita+porc)
- 3 linguri ulei de masline
- o ceapa mare tocata marunt
-