-AA+A
La ceaun, arma vânătorului e polonicul... A rămas mai puţin de o lună până când polonicele vor da iar ocol ceaunelor şi vor mâna vânatul în farfurii, să afle şi cei ce n-au ţinut vreodată o puşcă-n mână pentru ce tot efortul, pentru ce alergătura, tevatura, pentru ce discursul cu concursul despre care e vorba aici.
Nu-i vânătoare cu puşca, ci cu reţeta, fiecare cu a lui, liber să şi-o dezvăluie sau să o învăluie în mister, facă ce-o vrea, important e să plaseze în mod ideal capcana de arome învârtind vârtos în ceaun, să nu mai aibă membrii juriului scăpare din laţul de mirosuri împletit cu-ndemânare şi să predea „Polonicul cel mai gustos”, „Polonicul cel mai vânătoresc” şi „Polonicul cel mai cel!” bucătarilor ce vor reuşi să preparare sosul vânătoresc care să-i lase cu gura căscată. Adică pregătită pentru încă o îmbucătură.
Organizatorii celei de-a IV-a ediţii a concursului „Vânătoare la ceaun”, care va avea loc în data de 18 august la Băile Figa, pun la dispoziţia echipelor diverse instrumente care să facă mai uşoară întinderea capcanelor culinare - a se citi Regulamentul concursului. În ce priveşte ceaunele... fiecare vânător cu arma lui.
Regulamentul concursului de preparare în aer liber a sosului vânătoresc din carne de vânat „Vânătoare la ceaun”
Ediţia a IV-a, 18 august 2013
Beclean /Băile Figa/Judeţul Bistriţa-Năsăud
În vederea promovării valorilor culturii vânătoreşti, dar, în acelaşi timp, spre atenuarea falselor prejudecăţi existente la nivelul opiniei publice cu privire la practicarea vânătorii, organizatorii propun desfăşurarea celei de-a patra ediţii a unui inedit concurs culinar de tip popular, în ziua de duminică, 18 august 2013: prepararea la ceaun a sosului vânătoresc din carne de vânat în ambianţa specifică unui eveniment vânătoresc.
Astfel, integrat manifestărilor prilejuite de s