Un jurnalist de investigatie munceste luni si chiar ani buni pana cand un material ajunge la telespectatori sau cititori, iar in acest timp el sta departe de familie, munceste fara incetare si, uneori, trebuie sa faca fata amenintarilor celor deranjati de intrebarile lui.
Despre aceste lucruri si despre familia sa vorbeste Rares Nastase (corespondent Stirile PRO TV si Romania, te iubesc!) in cadrul unui interviu acordat Ziare.com
Cum se face televiziune inr-un oras mai mic (Timisoara, orasul natal) in comparatie cu Capitala? Este mai lejer sau, din contra, se munceste mai mult pentru a aduce un plus de imagine?
Intr-un oras mai mic este mai usor sa iti faci surse, informatia e obtinuta si confirmata mai usor, ajungi mai rapid dintr-un loc in altul. Muncesti insa la fel de mult si pentru stiri acoperi mai multe domenii decat in Capitala. Intr-o statie regionala/locala, practic trebuie sa fii cam peste tot, nu te ocupi doar de anumite domenii, cum se intampla in Capitala.
La Timisoara, azi eram la spital, maine la inspectoratul scolar, poimaine faceam o stire pe turism, in urmatoarea zi eram la un accident urat de tren, apoi venea weekend-ul, cand ziua filmam un targ culinar sau imobiliar si seara concerte. Faptul ca am facut asta la Timisoara timp de cativa ani si la inceputul meseriei m-a ajutat mult in tot ce fac astazi la "Romania, te iubesc!", unde fac investigatie in cele mai diverse domenii.
Cum vi se pare ca a evoluat presa in ultimii ani?
Sunt mult mai multe canale media, mult mai multe surse de obtinere a informatiei, dar mi se pare ca de multe ori subiectele abordate nu sunt suficient documentate. In goana de a fi primul care livreaza informatia, apar mult prea multi de "se pare", "se vehiculeaza", "ar fi". In rest, fata de acum 10-12 ani, vad ca tinerii jurnalisti sunt mult ma