Şapte persoane din localitatea Cireşoaia au ajuns la spital, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat maioneză.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud spun că între cele două cazuri nu există nicio legătură.
Până acum, autorităţile nu au stabilit cu exactitate din ce cauză s-au îmbolnăvit cei 40 de nuntaşi."Prăjiturile au fost făcute de anumite persoane, supa alte persoane, friptura mirele, un obicei destul de vechi în zonă, tocmai de aceea au fost contrariaţi şi dânşii. Tendinţa dânşilor este să dea vina pe o ruladă de carne de porc, probabil să fie aşa, produsă de o societate din judeţul Cluj", spune directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, Ioan Bogolin, despre incidentul de la nuntă.
"Al doilea eveniment care s-a produs la o onomastică ne conduce spre ideea că este vorba despre o salmoneloză, probabil de la ouă, pentru că au servit maioneză cu preparat din carne şi deja din primele probe pe care le-am făcut se pare că ouăle utilizate sunt cele care au produs acest eveniment", spune directorul DSP, Doina Petri, despre al doilea eveniment, în urmă căruia şapte persoane s-au întoxicat.
.
Şapte persoane din localitatea Cireşoaia au ajuns la spital, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat maioneză.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud spun că între cele două cazuri nu există nicio legătură.
Până acum, autorităţile nu au stabilit cu exactitate din ce cauză s-au îmbolnăvit cei 40 de nuntaşi."Prăjiturile au fost făcute de anumite persoane, supa alte persoane, friptura mirele, un obicei destul de vechi în zonă, tocmai de aceea au fost contrariaţi şi dânşii. Tendinţa dânşilor este să dea vina pe o ruladă de carne de porc, probabil să fie aşa, produsă de o societ