de C. MIERLUŞCĂ
30 iulie 2013 22:30
0 vizualizari
A-A+ Resveratrolul este una din cele 500 de substanţe conţinute de vinul roşu. Polifenolul, substanţa aromată din compoziţie, are proprietăţi antioxidante. În afară de struguri, mai ales negrii, se găseşte şi în alte peste 70 de specii de plante. Concentraţiile de resveratrol sunt mai deosebite în struguri, zmeură, mure, dude, prune şi în arahide. Resveratrolul menţine timp mai îndelungat în formă inima, oasele şi muşchii. Resveratrolul face parte din sistemul imunitar al plantelor şi le apără de infecţii cu ciuperci, bacterii sau viruşi, iar în afară de acestea, de factorii dăunători de mediu (radiaţii UV şi substanţe toxice, poluante). Resveratrolul neutralizează radicalii liberi, stimulează sistemul antioxidant propiu al organismului. El combate procesele inflamatorii: bronşita, pneumonia, dermatita etc. Acestea reprezintă posibilele cauze pentru apariţia unor boli ca arterioscleroza sau cancerul. Studiile efectuate în acest domeniu nu s-au finalizat şi se cunoaşte puţin despre substanţele conţinute în vinurile roşii şi despre modul lor de acţiune. Este posibil ca nu resveratrolul, ci mai degrabă un alt component sau metabolit secundar să fie responsabil de efectele favorabile pentru sănătate. Consumul în exces de alcool duce la formarea de tumori maligne, în special în cavitatea bucală, în esofag, laringe sau faringe. Se indică un singur pahar de vin roşu în fiecare zi sau de 2-3 ori pe săptămână. Depăşirea acestor cantităţi duce la cancer de ficat, colon, mamar etc. Totuşi, resveratrolul nu este o substanţă care prelungeşte viaţa.. de C. MIERLUŞCĂ
30 iulie 2013 22:30
0 vizualizari
A-A+ Resveratrolul este una din cele 500 de substanţe conţinute de vinul roşu. Polifenolul, substanţa aromată din compoziţie, are proprietăţi antioxidante. În afară de struguri, mai ales negrii, se găseşt