Ministrul Apărării a comis, joi, o nouă gafă. Enervat că jurnaliştii l-au întrebat despre violarea spaţiului aerian de către “avioane care nu sunt identificate”, el i-a îndemnat să citească “legea 256/2001” pentru a nu mai vorbi “prostii”. Însă legea respectivă se referă la scutiri de la plata TVA pentru ajutoarele primite din Japonia.
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Braşov, când a fost întrebat despre survolările neautorizate ale spaţiului aerian al României, că jurnaliştii ar trebui să studieze legea şi să nu mai vorbească "prostii", despre "OZN-uri şi alte chestiuni care nu-şi au locul".
Întrebat de jurnalişti despre survolările neautorizate ale spaţiului aerian românesc, ministrul s-a arătat deranjat de întrebare.
"Aveţi dumneavoastră o problemă? ", a întrebat-o ministrul pe jurnalista care i-a adresat întrebarea, apoi le-a recomandat ziariştilor să citească Legea 256/2001, ca să nu mai vorbească "prostii", transmite corespondentul Mediafax.
"Dacă vă întoarceţi la lege şi o studiaţi, ca să nu mai vorbiţi prostii, o să vedeţi că este o anumită procedură de identificare a navelor. În momentul în care o navă se apropie de spaţiul aerian al NATO sau al UE, este contactată prin sisteme radio, dacă nu se răspunde, automat se ridică avioanele de vânătoare care au misiunea de a identifica nava, de a o sprijini dacă are o defecţiune şi este atenţionată şi se însoţeşte până iese din spaţiul nostru aerian", a spus ministrul.
Însă Legea 256/2001, la care a făcut referire ministrul Apărării, nu are nicio legătură cu avioanele. Legea 256/2001 se referă de fapt la aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 213/2000 privind suspendarea plăţii taxei pe valoarea adăugată şi scutirea de la plata taxei vamale şi a suprataxei vamale de import pentru bunurile importate în cadrul ajutorului nerambursabil acordat de Guvern