de Ana Maria MĂTUŞOIU
Andra MARINESCU
02 august 2013 22:12
1 vizualizare
A-A+
Dacă seara de miercuri a fost dedicată degustării bucatelor tradiţionale româneşti, joi a fost rândul preparatelor din Mexic să devină deliciul celor care s-au adunat la Restaurantul Cercului Militar, pentru a participa la seara tradiţională mexicană, organizată în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” . Meniul pus la dispoziţie de bucătăria de dincolo de Ocean le-a încântat sibienilor papilele gustative, oferindu-le piept de pui în sos, orez mexican, orez cu lapte, dar şi băutura specifică ţinutului: tequilla. Seara a fost condimentată de spectacolul muzical oferit de "Ballet Folklorico Orizaba" din Mexic, care a făcut ca voia bună şi veselia să domnească până la final.
Primirea oficială la Consiliul Judeţean
Festivalul a numărat, vineri, cea de-a treia zi de desfăşurare din această ediţie şi a început la ora 12. Atunci a avut loc primirea oficială la Consiliul Judeţean Sibiu a delegaţiilor ansamblurilor participante în festival. "Krupitskiya muzyki" din Belarus, "CTG Nova Crsitalina" din Brazilia, "Capp ean Caeppche and Hessische Volkskunstgilde" din Muntenegru, "Laza Nancic" din Serbia, Ansamblul "Timişul" din Timişoara, Ansamblul "Baltagul" din Monor Bistriţa, Ansamblul "Mureşelul" din Târgu Mureş, Ansamblul "Florile Bihorului" din Oradea, Ansamblul de Căluşari "Colelia" din Slatina, Ansamblul Folcloric "Ardealul" din Sibiu, Ansamblul "Mărginimea" din Sibiu, Ansamblul Folcloric "Ceata Junilor" din Sibiu, Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul – Junii Sibiului" şi Ansambul "Veteranii Junii Sibiului" au intrat rând pe rând pe uşa sălii de conferinţă a Consiliului Judeţean. Primirea s-a făcut ca la carte, oaspeţii fiind aşteptaţi la intrare cu pâine, apă şi sare. Nici muzica nu a fost uitată, alăt