În primul semestru din acest an aproape 70 de măcelării şi carmangerii din judeţ au fost ţinta verificărilor inspectorilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara. Deşi nu au fost probleme foarte grave, s-au găsit şi locuri în care normele sanitar-veterinare nu sunt respectate.
Astfel, conform datelor oficiale, în prima jumătate a anului, la nivelul măcelăriilor din judeţ, DSVSA Hunedoara a avut 46 acţiuni de control, dintre care 16 în Valea Jiului. Din cele şapte sancţiuni aplicate, în valoare totală de 4.200 de lei, şase amenzi, în valoare de 2.800 de lei, au fost date pentru neregulile constatate în cazul unor măcelării verificate în Valea Jiului.
În ceea ce priveşte carmangeriile, în aceeaşi perioadă, inspectorii DSVSA Hunedoara au controlat 23 de astfel de unităţi. Şi în acest caz au fost descoperite unele nereguli fiind aplicate trei sancţiuni, dintre care două în zona Văii Jiului. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 1.800 de lei, cei doi agenţi economici din Vale fiind amendaţi cu 1.000 de lei.
Principalele deficienţe constatate de inspectorii sanitar-veterinari hunedoreni în timpul acestor controale au fost legate de nerespectarea condiţiilor privind modalitatea de etichetare a cărnii şi produselor din carne obţinute, nerespectarea regulilor cu privire la depozitarea cărnii şi produselor din carne, neasigurarea trasabilităţii şi a etichetării corespunzătoare a cărnii şi produselor din carne.
În primul semestru din acest an aproape 70 de măcelării şi carmangerii din judeţ au fost ţinta verificărilor inspectorilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara. Deşi nu au fost probleme foarte grave, s-au găsit şi locuri în care normele sanitar-veterinare nu sunt respectate.
Astfel, conform datelor oficiale, în prima jumăt