Cei doi sabreri componenţi ai echipei României sînt originari din Slobozia şi au început să practice scrima la acelaşi club, cu acelaşi profesor, dar la cinci ani diferenţă.
Trenul Inter City 473 a sosit ieri în Gara de Nord la ora 12:10 şi a adus de la Budapesta trei pasageri importanţi: vicecampionii mondiali la sabie pe echipe Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea şi Iulian Teodosiu.
Al patrulea "tricolor", Ciprian Gălăţeanu, a mai rămas în capitala Ungariei încă o zi. Liderul echipei, Dolniceanu, a avut bagajul mai greu, el urcînd la Budapesta şi pe podiumul mondial la individual, unde a cucerit bronzul.
Un puşti ambiţios
Pentru Alin şi Iulian, concursul de la Budapesta a fost primul Mondial la care au participat. Deşi primul este cu 6 ani mai mare decît celălalt, cei doi au multe lucruri în comun. Ambii s-au născut şi au crescut în Slobozia.
Ambii au învăţat scrima de la profesorul Mihăiţă Marin. Pentru amîndoi nu a mai existat nimic altceva înainte de scrimă. "Aveam 9 ani cînd au venit la şcoală şi au făcut o selecţie pentru scrimă. M-au ales, am mers să văd cum arată o sală de scrimă şi de atunci nu mi-am mai dorit nimic altceva. A fost dragoste la prima vedere", a mărturisit Teodosiu, în vîrstă de 18 ani.
Mezinul echipei de sabie a României este un puşti ambiţios. "De la început mi-am dorit să mă afirm prin scrimă. Şi am tras tare la antrenamente pentru că mi-am dorit să culeg roade cît mai repede. Nu vreau să muncesc degeaba", a spus acesta plin de încredere.
Stelistul microbist
Iulian s-a intersectat în primii ani de scrimă cu actualul coechipier de la echipa naţională, Alin Badea. "Ne ştim din vedere, am şi vorbit de cîteva ori, dar în anul 2008 eu am plecat la Bucureşti după ce am semnat cu clubul Steaua", a povestit Badea. Şi pentru sabrerul în vîrstă de 25 de ani, scrima a fost primul sport pe care l-a privit cu s