În faţa curţii federale din Santa Monica, California, avocatul celor de la Google a recunoscut un lucru ce părea evident deja: cei care vor intimitate, nu ar trebui să folosească serviciile Google.
Google a declarat că "aşa cum o persoană trimite o scrisoare către un partener de afaceri, nu poate fi surprins că secretara destinatarului o deschide, oamenii care folosesc un mail web nu pot fi surprinşi că mesajele lor sunt procesate de către furnizorul serviciului în timpul livrării". Avocatul gigantului online a adăugat că "o persoană nu are dreptul legitim de a se aştepta la intimitate informaţională, în momentul când o oferă terţilor".
Directorul grupului de lobby pentru intimitate Privacy Project, John M. Simpson, citat de Consumer Watchdog, a declarat că Google recunoaşte în sfârşit că nu respectă intimitatea utilizatorilor.
Declaraţia avocatului gigantului din Mountain View vine în cadrul procesului în care Google este acuzat că nu respectă legile statale în privinţa interceptării comunicaţiilor, deoarece citeşte în mod automat e-mail-urile, pentru a ne oferi apoi reclame bazate pe anumite cuvinte cheie redundante.
Dacă nu sunteţi mulţumiţi de Google şi vreţi intimitate totală, puteţi încerca una dintre soluţiile propuse de noi în articolul "Ghidul paranoicului".
Puteţi citi moţiunea Google în varianta integrală mai jos. Moţiunea Google