Chiar speram, intr-un fel, ca mijlocul lui august va fi mult prea tarziu sa va mai arat retete culinare de vara, dar se pare ca nu o sa scapam de canicula pana in octombrie, asa ca trebuie sa ne reorganizam. Cat despre gazpacho, este o supa rece, raw, pe baza de rosii dar si alte legume, care este specifica zonei Andalucia din Spania. Este o supa care se serveste in principal vara, si asta nu doar pentru ca se serveste rece, dar si pentru ca legumele (mai ales rosiile, care sunt ingredientul principal) sunt in plin sezon si sunt cele mai aromate. Chiar nu imi inchipui cum ar fi gazpacho facut cu rosii de mall, in conditiile in care calitatea cat mai buna a rosiilor este secretul pentru un gazpacho cat mai reusit. La capitolul rosii, va sugerez rosiile de gradina, chiar daca nu sunt perfecte, chiar daca nu dau bine in poze si sunt mai degraba roz decat rosii, ele sunt cele mai aromate!
Noi tocmai ne-am intors din concediul usor prelungit in Elvetia, al doilea concediu pe anul asta dupa vacanta in Antalya, asa ca nu pot decat sa spun ca ma simt binecuvantata din punctul asta de vedere, pentru ca a fost un an foarte greu pentru mine, unul dintre cele mai grele din viata mea, si cele doua vacante au fost minunate. In Antalya am fost fara Luca si mi-a lipsit enorm, in Elvetia in schimb, a fost o vacanta in familie, eu, Luca si mama, binecunoscuta deja Buni Luci Abia astept sa va povestesc cum a fost, Elvetia e o tara minunata (dar foarte scumpa, asa ca, inca o data multa dragoste si multumire pentru Buni Lucia, care a fost sponsorul principal al ecxursiei) si ma gandesc sa va povestesc amanuntit despre transport, ce e de facut si ce e de mancat pe acolo, pentru ca, desi e in Europa, pare o destinatie destul de exotica si foarte putin aleasa pentru vacanta de romani si e pacat, ca e frumoasa tare Asa ca, proaspat intorsi din concediu, am vrut sa