Fara prea multe introduceri, pentru ca suntem in plin sezon al vinetelor si le cumparam cam cu 1 leu kilogramul, sa mai facem niste retete culinare cu vinete, zic! De data asta nu e cea mai spectaculoasa, reteta, nici din punct de vedere al prepararii, nici din punct de vedere al aspectului final, dar va promit ca rulourile pe care vi le propun au un gust extraordinar, mai ales daca iubiti vinetele! Inainte de a trece la reteta, vreau sa va spun un truc, secret, regula, cum vreti sa ii spuneti: cand vreti sa prajiti vinetele in ulei, fie ca sunt rondele, cubulete sau fasii, e important sa le lasati cateva ore bune, de preferinta peste noapte, intr-o strecuratoare, in care puneti un strat de vinete, un strat de sare grunjoasa, alt strat de vinete si tot asa. Apoi acoperiti vinetele cu un capac sau cu o farfurie suficient de mica pentru a intra in strecuratoare si puneti peste farfurie o greutate (o punga de 1 kg de zahar am folosit eu, de exemplu) si lasati-le asa peste noapte. Important e sa puneti strecuratoarea in chiuveta sau deasupra unui vas mare, pentru ca vinetele vor lasa foarte multa apa si acesta si este scopul nostru: cu cat vinetele sunt mai uscate, cu atat vor retine mai putin ulei in timpul prajirii. Inainte de a le praji, dupa ce le scoatem din strecuratoare, le tamponam bine cu prosoape de hartie, pentru a elimina orice urma de apa in exces. Sunt unii bucatari care spun sa nu le saram deloc, ci doar sa le lasam la uscat peste noapte, insa sarea ajuta la “extragerea” apei din vinete. Voi cum le pregatiti? Eu fac asa de fiecare data si rezultatul? Vinete mai putin uleioase, indiferent ca le folosesc pentru moussaka, rasturnata, parmigiana di melanzane etc. Daca aveti alte sugestii sau trucuri, va rog sa ni le spuneti si noua
Ingrediente pentru 3-4 portii:
- o vanata mare (si cand spun mare,c hiar a fost imensa)
-