In viata mea de gospodina (nu e atat de lunga, ce e drept, ca sunt inca tinerica, sau asa vreau eu sa cred :p) am incercat fel de fel de retete de chiftele, de la cele clasice si pana la chiftele de pui, chiftele cu ananas, chiftele cu sos de rosii, spaghetti cu chiftele, chiftele de soia, chiftele de naut…de, de, de… si tot nu am epuizat toate chiftelele din lume, nici nu as avea cum, sunt sigura. Asa ca azi, o noua reteta de chiftele, diferita de data asta prin prezenta spanacului, care e preferatul nostru, fie ca il gatim dupa reteta lui Buni Sia (asta e si una dintre primele retete pe care le-am postat pe blog) fie ca il mancam crud, in salate. Nu va speriati, nu ies niste chiftele verzi si dubioase…sau nah…ies usor verzi si usor dubioase ca aspect, dar la gust nu avem ce sa le reprosam! Cert e ca le coacem si nu le prajim, nu folosim paine veche si apa pentru a lega chiftelele ci parmesan si pesmet. La capitolul spanac, puteti folosi si spanac congelat, cam 100g, dar lasa foarte multa apa si e destul de greu de decongelat in sita, pentru ca e foarte marunt si efectiv curge din orice sita am incercat sa folosesc, asa ca am ales spanacul verde, tanar, baby spinach cum il gasim in magazine, ambalat de obicei in caserole de 100g.
Ingrediente pentru 35-40 chiftele:
- 750g carne tocata, amestec porc si vita am folosit eu
- 2 linguri ulei de masline
- 200g spanac proaspat
- o ceapa alba mare sau 2 mici
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ou mare
- o cana pesmet
- o cana parmesan
- 2 linguri amestec vegeta de casa
- sare si piper dupa gust
Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa tocata marunt, in ulei de masline, pana devine translucida. Punem apoi spanacul, nu va faceti griji daca sta sa dea afara din tigaie, scade foarte repede. Sotam spanacul nu mai mult de 1 minut, amestecand des