Compania belgiană BreakTime Solutions a hotărât să instaleze la parterul unui supermarket din Bruxelles primul automat de cartofi prăjiţi în seu de vită. Decizia oficialilor vine după ce aparatele de vending au fost testate pentru un an de zile, în România şi în India.
Procedura de preparare a cartofilor distribuiţi la automat, mai precis utilizarea seului de vită pentru prăjire, constituie „o premieră“, potrivit reprezentanţilor firmei de distribuţie a maşinăriilor de gătit.
„Distribuitoarele automate pentru cartofi prăjiţi în seu au fost testate timp de un an, în India şi România. A fost nevoie de o perioadă de timp pentru a putea dezvolta şi adapta aparatura pentru prepararea cartofilor cu seu de vită“, a declarat Tuline Bey, managerul companiei BreakTime Solutions, ziariştilor de la „L’Avenir“.
Pentru a-şi satisface mofturile culinare, gurmanzii sunt nevoiţi să achite 2.20 de lire sterline pentru o porţie, adică echivalentul a 11 lei, şi trebuie să aştepte un minut şi jumătate. La pachet cu gustarea vin şi cele două sosuri, ketchup sau maioneză, după preferinţele clientului, relatează publicaţia „Daily Mail“.
Mai mult, aparatul funcţionează 24 din 24 de ore şi este dotat cu un sistem de control de la distanţă, pe baza căruia proprietarul este atenţionat, prin mesaje, în legătura cu stocul de cartofi congelaţi, respectiv cantitatea seului folosit la prăjit.
Testat pe români şi indieni
Chiar dacă lansarea aparatului de cartofi prăjiţi a avut loc recent, românii şi indienii au luat contact, încă din 2009, cu maşinăria culinară. Astfel, în urmă cu patru ani, în zona Gării de Nord, trecătorii puteau să-şi încânte papilele gustative şi să comande o porţie de cartofi prăjiţi serviţi într-un pahar de plastic. După spusele unui blogger bucureştean, oamenii nu prea se înghesuiau, la momentul respectiv, să testeze aparatul.