Miercuri dimineaţă, prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, s-a deplasat la Abrud, împreună cu Horea Timiș, directorul DSP Alba, pentru a verifica personal evoluția stării de sănătate a pacienților internați cu toxiinfecție alimentară. 102 persoane sunt în prezent internate în spitalele din Abrud (78 pacienți), Alba Iulia (16 pacienți) și Cîmpeni (8 pacienți) și, conform previziunilor medicilor, până diseară, este posibil să mai apară câteva cazuri noi, chiar dacă în acest moment situația se află complet sub control.
”Ne-am confruntat cu o epidemie fără precedent în ultimii 10 ani. Încă de la început, am cerut să fiu informat în permanență cu privire la evoluția situației, pe care DSP Alba, personalul medical și toți cei care s-au implicat, au scos-o la capăt cu bine. Nerespectarea prevederilor legale privind circuitul alimentelor și normele igienico-sanitare poate duce la situații extrem de grave, de aceea fac un apel către toți cei care organizează evenimente să țină întotdeauna cont de lege. Dacă nu știu ce trebuie să facă, nu trebuie decât să ceară sprijinul autorităților, care le vor asigura îndrumarea necesară. DSP și DSVSA au în primul rând rol de prevenție, iar, prin controalele pe care le efectuează, urmăresc modul în care legea este aplicată, pentru ca sănătatea populației să nu fie pusă în pericol”, a declarat prefectul județului Alba.
În ultimele zile, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Alba, cazul toxiinfecției alimentare a fost gestionat de către autorități, cadrele medicale din Abrud, Alba Iulia și Cîmpeni, dar și de asistenți voluntari. ”Le mulțumesc celor de la DSP Alba, personalului medical pentru muncă și implicare, mai ales că unele cadre medicale și-au întrerupt concediile, asistenților voluntari care au suplimentat personalul, dar și Serviciului de Ambulanță Alba, datorită cărora pacienții s-au bucurat de maximă atenție