Locuitorii municipiului Zalău sunt aşteptaţi la finalul acestei săptămâni la “Satul Sălăjean”, eveniment care se va desfăşura pe parcursul a două zile, în perioada 31 august – 1 septembrie, pe platoul central din faţa Instituţiei Prefectului din Zalău.
Aflat la cea de-a VII-a ediţie, evenimentul este o manifestare care promovează zestrea tradiţională locală: produse tradiţionale locale, meşteşuguri din Sălaj, autenticitatea folclorului local, diversitatea culturală multietnică şi gastronomie locală.
Ediţia din acest an a evenimentului “Satul Sălăjean. Resursă. Iniţiativă. Acţiune. Dezvoltare” se va desfăşura sub sloganul “Dulce-i Satul Sălăjean” şi este organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Plus împreună cu Cooperativa Agricolă Carpatica Melifera, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj şi Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj.
Potrivit organizatorilor, ediţia 2013 a evenimentului “Satul Sălăjean” lasă un cadru de desfăşurare unui târg de produse şi echipamente apicole şi a invitaţilor, producători de produse şi echipamente apicole din întreaga ţară. Această componentă se alătură specificului celorlalte secţiuni ale evenimentului: demonstraţii meşteşugăreşti, spectacole folclorice, standuri de prezentare şi comercializare ale producătorilor de produse tradiţionale din judeţ.
Produsele de panificaţie, turta dulce şi pastele făinoase, brânzeturile de capră, preparatele tradiţionale din carne, pălinca şi şampania Podgoriei Silvania, sucurile din fructe, dar şi conservele de legume produse în Sălaj vor fi disponibile publicului pe parcursul celor două zile ale evenimentului prin grija celor peste 15 mici producători şi firme participante în cadrul acestei secţiuni. De cealaltă parte, târgul de produse şi echipamente agricole, cu participan