Steaua a reuşit să revină în grupele Ligii Campionilor după o pauză de cinci ani, performanţa sportivă fiind dublată de o adevărată lovitură financiară. Aşa cum am mai precizat înainte de dubla cu Legia Varşovia (scoruri 1-1 şi 2-2), prezenţa în grupe asigură nu mai puţin de 20.000.000 de euro (bonusuri de la UEFA, vânzarea de tichete, market pool). Cum peste calificare s-a suprapus şi transferul fundaşului Vlad Chiricheş la Tottenham (9.500.000 euro) practic formaţia din Ghencea se poate considera liniştită din punct de vedere financiar, bugetul formaţiei fiind asigurat pentru următoarele trei sezoane.
Steaua poate să mai acumuleze bani în plus în funcţie de rezultatele din grupe, o victorie însemnând automat un plus de peste un milion de euro. Tragerea la sorţi care va desemna componenţa grupelor este foarte importantă din perspectiva acumulării de puncte. Cum campioa¬na noastră este în ultima urnă valorică, contează foarte mult ce vor decide sorţii. În plan sportiv sunt de dorit adversari teoretic mai accesibili, o grupă favorabilă putând fi compusă din Benfica Lisabona, ŢSKA Moscova şi FC Basel, dar astfel de adversari nu realizează o reţetă financiară spectaculoasă din punctul de vedere al vânzării de bilete, aşa cum ar face-o o grupă cu Barcelona, Juventus Torino şi Manchester City. Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc astăzi, la Monaco, cu începere de la ora 18:45. Steaua va evolua pentru a şaptea oară în grupele celei mai puternice competiţii europene intercluburi.
Antrenorul Legiei, Jan Urban, chiar a recunoscut cu fair-play superioritatea tehnico-tactică a Stelei în dubla manşă: "Dacă este să privim per ansamblu, după dubla manşă s-a calificat echipa mai bună. Ei au mult mai mult potenţial faţă de noi, se vede cu ochiul liber calitatea pe care o au. Trebuie totuşi să analizăm ceea ce am făcut bun în ultimul an. După 12 ani