Robert L. Wolke este autorul cărţii „Ce i-a spus Einstein bucătarului său”. De ce mâncarea rumenită devine aurie? Ce ne-a lăsat moştenire soacra lui Cristofor Columb? De unde provine sarea de mare? Ce trebuie să punem în apa în care fierbem pastele? De ce untul european e mai gustos decât cel american?
În bucătaria profesorului Robert L. Wolke, doctor în chimie, ingredientele şi ustensilele sunt de fapt aparatura de laborator. Omul de ştiinţă pasionat, desigur, de principiile chimice care stau la baza gătitului –, dar şi de preparatele rezultate – le explică într-un limbaj accesibil, condimentat cu glume, având grijă să dezoseze sfaturile sau metodele băbeşti şi să înlăture glazura de mister de pe etichetele şi instrucţiunile de folosire cu care ne confruntăm zilnic.
Robert L. Wolke este autorul cărţii „Ce i-a spus Einstein bucătarului său”. De ce mâncarea rumenită devine aurie? Ce ne-a lăsat moştenire soacra lui Cristofor Columb? De unde provine sarea de mare? Ce trebuie să punem în apa în care fierbem pastele? De ce untul european e mai gustos decât cel american?
În bucătaria profesorului Robert L. Wolke, doctor în chimie, ingredientele şi ustensilele sunt de fapt aparatura de laborator. Omul de ştiinţă pasionat, desigur, de principiile chimice care stau la baza gătitului –, dar şi de preparatele rezultate – le explică într-un limbaj accesibil, condimentat cu glume, având grijă să dezoseze sfaturile sau metodele băbeşti şi să înlăture glazura de mister de pe etichetele şi instrucţiunile de folosire cu care ne confruntăm zilnic.