Cred ca primele retele culinare care imi vin in minte cand ma gandesc la mozzarella sunt pizza (Doamne iarta-ma, da’ existenta unei pizza fara mozzarella, chiar extra mozzarella nu prea are niciun rost) si salata Caprese, adica felii de rosii, mozzarella si busuioc proaspat, stropite din belsug cu ulei de masline. Dar mozzarella este si un aperitiv foarte apreciat si mai nou, la toate nuntile la care am fost, s-au servit frigarui de bilute de mozzarella si rosii cherry.
Mergand pe aceeasi combinatie de branza, ierburi aromatice proaspete si ulei de masline, va aduc azi o reteta simpatica de aperitiv, care se pregateste foarte repede, e foarte aromat si arata spectaculos pe orice masa, fie ea de sarbatoare sau de zi cu zi. De Granarolo cu siguranta ati mai auzit, eu una folosesc de foarte multa vreme ricotta lor pentru ca e super cremoasa si mi se pare cea mai potrivita pentru reteta de canelloni cu ricotta si spanac. De data asta, am folosit mozzarella Granarolo si s-a comportat foarte bine, e ideala pentru reteta asta pentru ca se taie foarte usor un cubulete si gustul, la fel, ne-a placut foarte mult. Ideea retetei a pornit de la ghiveciurile cu plante aromatice pe care le-am avut la indemna: rozmarin, busuioc si oregano. Restul… a venit de la sine.
Ingrediente pentru 8-10 portii (ca aperitiv, langa alte preparate):
- 400g mozzarella cucina Granarolo
- o mana buna de ierburi aromatice proaspete asortate (busuioc, oregano, rozmarin)
- 4 rosii uscate in ulei de masline
- 120 ml ulei de masline extra virgin (cam o jumatate de cana)
- sare dupa gust
Mai intai si mai intai, taiem mozarella in cubulete. Operatiunea asta merge foarte repede
Apoi urmeaza sa alegem ierburile aromatice pe care le folosim, sa le taiem cu grija din ghiveci (de la oregano si busuioc am folosit numai frun