Dronele, vehicule aeriene controlate cu ajutorul telecomenzilor sau smartphone-ului, au ajuns să fie folosite pe scară largă pentru fotografie, filmări, amuzament sau chiar război, în cazul celor mai complexe. Ele pot fi cumpărate şi în România, iar preţurile lor nu mai sunt la fel de prohibitive ca acum câteva luni.
Primele drone au fost gândite şi testate în 1916 de către A.M Low, iar Nikola Tesla le-a descris cu un an mai devreme. Dronele nu trebuie privite doar ca vehicule militare, ca maşini de ucis, ci ca pe mici gadgeturi persoanale cu care ne putem juca sau putem filma. Am decis să vă oferim o privire pe piaţă, către cele mai interesante drone pe care le puteţi cumpăra.
1. Parrot A.R. Drone
Este probabil cea mai cunoscută dronă din momentul de faţă. A ajuns la a doua generaţie şi poate fi controlată cu ajutorul unui smartphone cu iOS sau Android. Pe telefon avem filmarea dronei şi stim exact unde să o orientăm. Totul e ca într-un joc.
Oficial ea este distribuită în România de către Orange, la un preţ de 319 euro.
Drona poate înregistra HD, salvează imaginile prin Wi-Fi sau prin USB şi face poze. Are un procesor de 1 Ghz, Cortex A8, o memorie RAM de 1 GB, un accelerometru pe 3 axe şi un giroscop pe 3 axe. Fuzelajul este construit din polipropilenă expandabilă, acest lucru făcând-o sensibilă la posibile căzături.
Pe site-urile second hand, drona este disponibilă la aproximativ 1.000 de lei, pentru a doua generaţie Parrot AR Drone 2.0.
2. DJI Phantom GPS
Este o dronă mai complexă, compatibilă cu un Go Pro, ceea ce înseamnă că putem face filmări dacă o păstrăm la o distanţă de maximum 300 de metri de noi. Ce înseamnă GPS Drone? Ea se conectează la sateliţi şi-şi ştie locul unde se află, ceea ce înseamnă că va putea ateriza de unde a pornit, dacă nu sunt clădiri în jur.
Dacă am pierdut-o din vizor, dăm c