1.000 de britanici încă mai foloseau internetul prin dial-up, dar British Telecom a decis să închidă definitiv acest serviciu care se baza pe folosirea liniei telefonice pentru a obţine date. Finalul erei dial-up vine la aproape un an după ce în Franţa a fost închis serviciul Minitel.
BT a decis să închidă serviciul dial-up pentru că nu mai renta şi pentru a-l înlocui cu internet mai modern. Acesta mai era folosit de 1.000 de oameni din zone izolate ale Arhipelagului Britanic şi era singura opţiune pentru ei. Serviciul dial-up se folosea de un modem care trimitea date pe liniile de voce şi a fost folosit pe scară largă înainte de apariţia conexiunilor Broadband. Evident, era mult mai lent, era foarte scump şi implica apelarea unei linii speciale.
Deşi BT va închide oficial serviciile dial up, cei 1.000 de oameni vor mai putea folosi o reţea oferită de PlusNet, un subsidiar al companiei.
În 2008, 10% din americani foloseau încă dial-up, iar rata a scăzut la 6% în 2010. Vitezele de transfer al acestor modemuri era de aproximativ 56 de kb/s, deşi nu ajungeau niciodată la acest nivel.
Cum se auzea un modem dial up.
La un an de la moartea Minitelului...
Ultimele semne ale protointernetului dispar, iar în locul său apar conexiunile Broadband, wireless 3G sau 4G. Anul trecut, pe 2 iulie, francezii au închis serviciul Minitel, care era precursorul internetului din anii '80.
Minitelul a fost lansat în 1982, iar până în 1990 25 de milioane de francezi foloseau acest sistem pentru a-şi rezerva tichete de avion, a verifica preţul la alimente sau pentru a comunica pe primele camere de chat pentru adulţi. Sistemul funcţiona cu ajutorul unei conexiuni dial up, cu ajutorul France Telecom şi avea o interfaţă videotex.
Aceasta nu era nouă, fiind folosită şi în Germania sau Statele Unite ale Americii. Ce a diferenţiat Minitelul şi