Windows 8 mai are puţin şi îşi încheie „mandatul“ pe piaţă, îi urmează Windows 8.1, dar e rost de câteva cifre: Windows 7 e platforma care domină, dar noul produs Microsoft creşte constant.
Windows 8 a fost o schimbare mare pentru Microsoft şi primul sistem de operare al companiei creat pentru a fi potrivit şi pe tablete. Pe 18 octombrie apare o actualizare, Windows 8.1, dar până atunci versiunea lansată în 2012 a ajuns la o cotă de piaţă de 7,41%, ceea ce înseamnă că în luna august a crescut cu aproape două procente, notează The Next Web.
Windows 7 (45,63%) continuă să domine piaţa sistemelor de operare Microsoft şi o veste mai proastă pentru companie este că Windows XP încă se menţine la peste 30% cotă de piaţă. În 2014, acest sistem de operare îşi va încheia pentru totdeauna existenţa şi asta pentru că Microsoft va opri suportul pentru el. Asta la 13 ani de când a lansat cel mai cunoscut sistem de operare al său.
Trebuie menţionat că toate computerele - PC-uri şi tablete - care rulează Windows 8 cu licenţă vor primi actualizare la Windows 8.1 care remediază unele probleme din prima versiune şi aduce câteva noi funcţionalităţi, cum ar fi un buton de Start, îmbunătăţiri ale aplicaţiei de Mail, şi Bing, motorul de căutare al Microsoft, a fost „învăţat“ mai multe lucruri.
Creşterea recentă a Windows 8 şi Windows 7 poate fi pusă şi pe seama scăderii Windows XP şi Windows Vista, dar era firesc ca aceste ultime două sisteme de operare să înceapă să piardă cotă de piaţă în ritm accelerat. Rivalii Microsoft au crescut, dar lent: Mac OS X de la Apple a crescut cu 0,09% (7,28%) şi Linux cu 0,27% (1,52%). Totuşi, Mac OS X nu rulează decât pe computerele Apple, iar Linux nu a fost niciodată prea popular decât prin distribuţii ca Ubuntu, Fedora sau Red Hat şi nici acum nu creşte vertiginos.
Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Face