> Reprezentanţii DSP susţin, totuşi, că nu apa ar fi cauza îmbolnăvirii celor 13 persoane internate sâmbătă în spital > Concluziile asupra îmbolnăvirilor vor fi anunţate după definitivarea analizei asupra probelor luate din alimente
Concluziile asupra presupusului caz de toxiinfecţie alimentară colectivă, de la o pensiune din Suceviţa, vor fi făcute publice „cam într-o săptămână”, când vor fi cunoscute rezultatele probelor pe alimentele recoltate de reprezentanţii DSVSA, aflate încă în lucru.
Până atunci însă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au anunţat că au ieşit necorespunzătoare, din punct de vedere bacteoriologic, probele recoltate din apa de la bucătărie, din camere şi de la fântâna din incintă.
Potrivit conducerii DSP, în apa respectivă „a fost identificată prezenţa peste limita normală a unor microbi”, astfel că apa era „improprie pentru consum”. Până la aplicarea unor măsuri contravenţionale legate de această deficienţă, DSP a impus, la pensiunea respectivă, dezinfecţia apei şi monitorizarea permanentă a calităţii acesteia.
Epidemiologii de la DSP susţin însă că nu apa a fost de vină pentru îmbolnăvire celor 13 persoane aflate la pensiune, care au fost internate sâmbătă la Spitalul Municipal Rădăuţi, întrucât ar fi fost afectată toată lumea de acolo.
De asemenea, DSP a precizat că pacienţii internaţi au fost externaţi „foarte rapid”, în 2-3 ore de la internare, că durata de manifestare a unor simptome de boală a fost foarte scurtă, şi că nu este vorba de „o cauză infecţioasă”, întrucât au lipsit unele din simptomele specifice toxiinfecţiei alimentare, şi anume febra, diareea, hipotensiunea.
Amenzi de 6000 de lei pentru deficienţe legate de angajaţii pensiunii
Sâmbătă după-amiază, circa 20 de persoane din cele 100 aflate într-o tabără organizată la pensiunea menţionată au acuzat anumite si