Construirea de "campusuri şcolare" în principalele oraşe din judeţul Valcea, proiect al Guvernului României în mandatului lui Tăriceanu, a fost stopat la puţin timp, după ce a demarat în trombă.
Construcţiile începute încă din 2006 în care s-au învestit milioane de lei s-au degradat şi acum trebuie demolate. La campusul şcolar de la Colegiul Căpitan Nicolae Pleşoianu din Râmnicu Vâlcea situaţia este disperată. Investitia de peste 60 de milioane de lei începută în 2006, prin programul guvernamental, a fost abandonată doi ani mai târziu dar după ce s-a turnat beton şi s-a băgat fier forjat în jumătatea din şanţurile săpate pentru fundaţia unor ateliere. Constructorul nu a mai primit bani pentru a termina fundaţia, iar şanţurile au început să se surpe.
"Toată construcţia este ame ninţată de alunecări de teren. S-au făcut săpături lângă dealul Capela şi nu s-au consolidat malurile. Acum vine dealul peste noi. Tot din cauza săpăturilor s-a slăbit structura de rezistenţă a şcoli, şi trebuie reparată", susţine Adrian Boureci, directorul colegiului. Proiectul cuprindea o sală de sport, câteva ateliere şi patru săli de clasă la mansarada actualei clădiri a colegiului.
"În ultimi ani de la Ministerul Educaţiei nu am primit nici un ban. După cinci ani şi multe insistenţe la primărie s-a terminat sala de de sport. Elevii făceau sportul în parcul Zăvoi. Construcţia începută nu cred că va mai fi vreodată terminată, e o groapă care a înghiţit mult fier şi beton şi care va trebui astupată", a mai spus directorul La colegiu sunt înscrişi aproape 1500 de elevi care învaţă în schimburi din lipsă de spaţiu
Pe ziduri au crescut copaci
La campusul şcolar de la Liceul de Turism şi Alimenţatie Publică de la Călimăneşti – singurul liceu de turism din România, peisajul este dezolant. Construcţia fără acoperiş se degradează de la o zi la alta. Grămezile de nisip şi