Spirulina face minuni pentru intregul organism. Ingredientele "magice" continute de aceasta alga constituie un excelent revitalizant natural.
Alga marina de culoare verde ?i dimensiuni microscopice, spirulina este considerata cea mai veche planta de pe pamant, care ar fi aparut in urma cu 3,5 miliarde de ani. O serie de cercetari moderne au confirmat calitatile curative ale spirulinei, mentionate in scrierile antice. A fost pusa la loc de cinste in "farmacia verde" a civilizatiilor arhaice, precum cea egipteana, mayasa si azteca.
Spirulina, "depozit" de nutrienti
Spirulina este unica, deoarece contine elemente specifice ambelor regnuri: vegetal si animal. Aceasta este bogata in fier, calciu, sodiu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, zinc, fosfor, selenium si iod. De asemenea, este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C si E), acizi grasi nesaturati de tip Omega 3 , clorofila, enzime si proteine. 100 g de spirulina contin 60-70 g proteine (de trei ori mai mult decat carnea de porc, de doua ori mai mult decat carnea de vita si de 1,5 ori mai mult decat boabele de soia). In plus, toate proteinele din spirulina sunt asimilate foarte usor de organismul uman (pana la 80%) deoarece contin 18 aminoacizi necesari omului. Ei bine, alga "medicament" si-a demonstrat cu varf si indesat rolul curativ in cazul multor probleme de sanatate. Iata le pe cele mai importante.
Spirulina regleaza glicemia
In diabet, aminoacizii continuti de spirulina corecteaza functionarea sistemului endocrin in producerea hormonului vital, insulina. Astfel, aceasta normalizeaza nivelul de zahar din sange. Previi complicatiile generate de diabet, daca iei cate doua grame de spirulina/zi, timp de doua luni.
De ajutor in caz de anemie
Deoarece contine foarte mult fier, spirulina favorizeaza formarea si dezvoltarea