În 1996, aula Universităţii Ovidius din Constanţa era arhiplină. Unul dintre cei mai celebri oameni de cultură contemporani, Umberto Eco, scriitor, semiotician, filosof, critic literar, primea titlul de Doctor Honoris Causa. Îl avea alături pe prietenul său, regretatul Marin Mincu, cel care îl convinsese să vină la Constanţa şi care pusese bazele Facultăţii de Litere şi se luptase, alături de alţii, pentru chiar pentru înfiinţarea universităţii.
Faţă de acele momente, ce se întâmplă acum la Universitatea Ovidius din Constanţa pare de domeniul grotescului. După ce rectorul Tiberiu Epure a fost reţinut de procurorii DNA, pentru că ar fi dat subiectele de examen mai multor candidaţi, a fost pus sub învinuire, pentru motive similare, şi prorectorul Gabriela Stanciu, care fusese numit, de colegii săi, ordonator de credite. Surse din interior spun că DNA ar mai avea clienţi în universitate.
Ministerul îşi trimite corpul de control
Situaţia a degenerat atât de mult încât Ministerul Educaţiei a anunţat că a decis deplasarea echipei Corpului de Control al ministrului Educaţiei Naţionale la Constanţa, pentru a analiza situaţia existentă în cadrul Universităţii "Ovidius", control care ar trebui să fie demarat astăzi. Ministerul spune că a avut mâinile legate când Senatul Universităţii i-a numit în funcţie pe Gabriela Stanciu, dar şi pe noul ordonator de credite, Ion Bordeianu. Ministerul numai a luat act de deciziile Senatului universitar, în conformitate cu prevederile legale privind autonomia universitară. Bordeianu este şi el membru al echipei Epure, fiind unul dintre prorectori.
Dezvăluiau candidaţilor subiectele
Vă reamintim, Gabriela Stanciu este cercetată pentru corupţie după ce a luat de la o persoană 1.500 de euro mită, în iulie 2012, pentru a-i da răspunsurile pentru admiterea la Farmacie. ”Concret, în schimbul banilor, învinuita Stanciu