Lista de dezvăluiri despre ce poate şi nu poate spiona NSA continuă cu două nume grele: internetul ascuns Tor nu este sigur faţă de NSA şi nici telefoanele BlackBerry, lăudate până acum pentru siguranţa pe care o oferă datelor utilizatorilor.
Reţeaua Tor s-a bucurat până acum de imaginea de „internet ascuns“, motiv pentru care a devenit sursă de pornografie infantilă şi trafic de droguri. Ars Technica informeză că majoritatea cheilor de protecţie folosite pe Tor pot fi sparte de NSA şi, deci, fluxurile de informaţii pot fi interceptate foarte uşor. Descoperirea a fost făcută de către Rob Graham, director la compania de securitate Errata Security.
Graham a reuşit să identifice problemele Tor printr-un atac personal asupra reţelei. Din aproape 23.000 de conexiuni pe care le-a stabilit, 76% din ele foloseau cheia de criptare Diffie-Hellman în 1024 biţi care poate fi uşor de spart de către NSA. „Presupunând că NSA nu dispune de anumite «inovaţii», poate cheltui un miliard de dolari pe cipuri speciale care pot sparge astfel de chei de criptare în câteva ore. Ştim că NSA solicită cipuri «pe comandă», au afaceri publice cu IBM pentru astfel de cipuri“, afirmă Graham.
El a mai spus că, potrivit statisticilor Tor, doar 10% din serverele acestei reţele folosesc versiunea 2.4 a software-ului, pe când celelalte sunt pe versiuni mai vechi. Cea nouă se crede că e mai bună la a ţine departe hackerii, cum poate fi şi NSA. Totuşi, el n-ar miza nici pe aceasta mai mult, tocmai pentru că NSA poate angrena o putere foarte mare, atât financiară, cât şi de personal pentru a trece fără probleme în internetul ascuns.
Din Internet în telefon
The Verge, citând „Der Spiegel“, informează că NSA poate accesa şi majoritatea smartphone-urilor, de la iPhone şi cele cu Android la BlackBerry, cele mai lăudate dispozitive pentru securitatea oferită. Publicaţia nu oferă de