Vezi
Concurenta acerba ii determina pe directorii gradinitelor din Baia Mare sa vina cu oferte extrem de diverse, care sa ii atraga pe parintii aflati in cautarea unor locuri potrivite pentru educatia copiilor lor. Toamna aceasta, una dintre propunerile care ies din tipare este meniul ecologic. Unele unitati de invatamant au decis sa renunte la alimentele procurate din supermarketuri, in favoarea unei alimentatii sanatoase, bazate pe produse crescute natural, fara substante chimice, si care nu sunt modificate genetic.
Carne de pui si curcan, oua, lapte si legume proaspete, crescute ca la tara, ajung pe mesele mai multor copii de gradinita din Baia Mare. Ideea unui meniu bio a venit pe de-o parte din dorinta de a face oferta educationala mai atractiva, iar pe de alta parte, din grija pentru sanatatea micutilor. Asta, in contextul in care se discuta forte multe mult despre calitatea alimentelor vandute in supermarketuri si despre faptul ca animalele de la care provin carnurile sunt injectate cu hormoni de crestere.
„Am incercat si alte variante, dar pana la urma am ajuns sa aflam de o ferma din Maramures, care este printre putinele ferme producatoare si distribuitoare de carne de pui, carne de curcan, oua, lapte, legume. Ne aprovizioneaza chiar si cu faina de malai, faina alba, branza, smantana, lactate si folosim in fiecare saptamana aceste produse”, a precizat administratorul uneia dintre gradinitele din Baia Mare, Raluca Corcalciuc.
Meniul copiilor a fost pus la punct de catre un medic pediatru, pe baza normelor de alimentatie specifice prescolarilor. El este in acord cu piramida alimentara si cu numarul de calorii necesar pentru fiecare grupa de varsta. Felurile de mancare sunt concepute pentru a fi pe gustul micutilor, insa cu alimente mult mai sanatoase.
„Azi am pregatit paine cu vinete si salata de rosii, cea