În România Rona Hartner este cunoscută mai ales pentru scandalul legat de fostul preşedinte Emil Constantinescu şi totuşi străinii au ştiut să îi preţuiască şi să îi recunoască talentul de actriţă, cu 37 de partituri cinematografice la activ, cel de scenaristă, de compozitoare, de interpretă de folclor, jazz, gospel şi electro, precum şi calităţile sale de dansatoare sau talentul de pictoriţă.
Într-un recent interviu pentru Jurnal Spiritual, Rona Hartner mărturiseşte că este greu să fii femeie în ziua de astăzi deoarece "trăim într-o lume care încearcă să desfiinţeze femeia, ideea de feminitate".
"Feminismul face asta cam de la începutul secolului trecut. Femeia este leagănul vieţii şi fără ea totul este distrus. Practic un bărbat fără o femeie, care-şi asumă puterea feminităţii ei, îşi pierde sensul de a fi bărbat", a explicat actriţa.
"Eu cred că a fi femeie astăzi este un dar, care trebuie cerut în fiecare zi de la Dumnezeu. Şi de la Fecioara Maria, care ne arată ce înseamnă să fii femeie, să ai încredere, să spui da proiectului lui Dumnezeu pe care Îl are pentru tine. Putem învăţa feminitatea de la ea, pentru că avem atâtea false modele peste tot încât multă lume nu mai ştie ce înseamnă", a mai spus Rona în cadrul interviului în care mai vorbeşte despre har, de sfaturile pe care le-a primit de la Dan Puric sau despre loialitate şi "loviturile sub centură"
"Prefer să pierd bani, dar am linişte. Pe mine nu mă cumpără nimeni, nu sunt de vânzare" a subliniat Rona Hartner.
A scos un album complet în limba română în Franţa, ţară ce a adoptat-o, album care s-a vândut în totalitate, adică 10.000 de exemplare. De altfel, ca o recunoaştere a meritelor sale, într-o ceremonie organizată la sediul UNESCO din Paris, Ronei Hartner i s-a conferit recent un paşaport de cetăţean universal.
În acest an s-au împlin