Au ajuns după gratii pentru că au furat şi au tâlhărit, însă, în puşcărie, s-au trezit peste noapte că sunt bucătari. Este povestea de viaţă a doi tineri care vor să muncească şi să demonstreze societăţii că au puterea şi voinţa de a fi mai buni. Ambii au ajuns să gătească pentru angajaţii penitenciarului din întâmplare, dar acum se gândesc serios la o carieră în domeniul gastronomiei. Angajaţii puşcăriei, hrăniţi de condamnaţi
Dorin Şuric are 25 de ani şi a ajuns în puşcărie pentru furt calificat. A executat o pedeapsă de un an şi două luni şi va ajunge un om liber abia la începutul anului viitor, în luna ianuarie. Până atunci, pregăteşte zilnic masa pentru angajaţii Penitenciarului Târgu-Jiu. Îi place să facă asta şi priveşte cu speranţă către viitor, fiind convins că a găsit reţeta unui viitor mai bun, reţeta unei meserii care îl va ajuta să ducă un trai decent, departe de ilegalităţi.
„Ştim să gătim, să facem orice. Nu este uşor, eu aici am învăţat să gătesc şi a început să-mi placă tot mai mult. Gătim, servim mâncarea, facem curăţenie. Azi (marţi) am avut ciorbă de perişoare, piure de cartofi şi carne la grătar, piept de pui. Aş vrea să fiu bucătar, dar trebuie să îmi continui şcoala, pentru că am 8 clase, să fac nişte cursuri şi după aceea să văd unde pot să găsesc de muncă. Nu am crezut niciodată că o să ajung să gătesc şi să îmi şi placă asta”, a spus bărbatul. Visul unui deţinut
Viaţa i-a oferit o a doua şansă şi lui Nicolae Miloş. Tânărul de doar 22 de ani a ajuns în închisoare pentru complicitate la tâlhărie. Mai are doar două luni şi va fi un om liber. Visează, ca un copil, să ajungă şofer. Bucătăria este pe placul său, dar se teme că nu va reuşi să se angajeze în acest domeniu. „De şase luni sunt la bucătărie. Nu ştiam să gătesc, aici am învăţat. Nu am calificare, dar mă pricep. Pentru mine este foarte uşor să gătesc, am învăţat reped