Un tribunal din Statele Unite ale Americii a decis că apăsarea butonului de "Like" pe Facebook este un element al libertăţii de exprimare, care trebuie protejat de Constituţia SUA.
Curtea de Apel din Richmond, Virginia a judecat un caz în care un angajat al departamentului de poliţie din Virginia a fost dat afară după ce a dat "Like" la ce nu trebuie pe Facebook. Bărbatul a decis să-şi susţină cauza spunând că şi-a exercitat dreptul la libertate de discurs, protejat de Constituţia SUA. La ce a dat el "Like"? La pagina adversarului politic al şefului său.
"Comportamentul său se califică drept exprimare", a hotărât tribunalul, motivând acest lucru într-o decizie de 81 de pagini. Cazul a fost retrimis la o curte inferioară pentru a revizui aceste aspecte.
"În rezumat, a da Like la pagina unui adversar politic înseamnă a-ţi arăta acordul cu viziunea sa şi să susţii campania. Este echivalentul virtual al afişării unei inscripţii politice în propria curte", arată tribunalul.
Sindicatul Drepturilor Civile din SUA şi Facebook au depus documente prin care susţin ideea că "Like-ul" este un drept constituţional, apărat de libertatea de exprimare.
Activităţile de pe Facebook provoacă în toată lumea o schimbare a paradigmei justiţiei, deoarece activităţile practicate pe internet trebuie încadrate într-o anumită legislaţie.
Haideţi să discutăm. Vă aşteptăm pe Facebook Tech Adevărul.
Citiţi mai multe pe această temă:
VIDEO Facebook pregăteşte următorul val de reclame. Vor fi video şi vor porni automat imediat ce treci peste ele
Fondatorul Facebook a vorbit despre problemele cu NSA: „Au acţionat extrem de prost. Guvernul a dat-o în bară“
Cea mai mare problemă a Facebook: este o reţea socială prea populară