In fiecare an mi-am serbat ziua de nastere cu cate un tort delicios pe care l-am servit alaturi de familie si prieteni. Bineinteles ca nu puteam sa sar peste aceasta traditie tocmai anul acesta cand am implinit frumoasa varsta de 37 de ani si am facut un tort parfumat cu mousse de miere. Initial am vrut un tort cu ciocolata alba si cu fructe, dar pana la urma a iesit cu totul si cu totul altceva. Tortul de anul acesta a avut un gust intr-adevar deosebit si chiar daca reteta si modul de preparare va pot speria un picut, chiar merita incercat.
Ingrediente - Dacquoise (2 foi de 22 cm Ø)
135 g albusuri
45 g zahar tos
240 g TPT
1 varf cutit sare
Ingrediente – Biscuit crocant de migdale (1 foie de 22 cm Ø)
60 g zahar
30 g unt
15 g faina
30 g migdale fulgi
1 lingurita mica apa
1 g sare
Ingrediente – Jeleu de fructe de padure
85 g fructe de padure proaspete/congelate
30 g miere de salcam
3 g gelatina foi/2 g gelatina praf
12 ml apa
120 g fructe de padure (pe care le vom pasa)
Ingrediente – Mousse de miere
140 ml lapte
80 g miere de salcam
40 g zahar
35 g galbenus
10 g faina
15 g gelatina in foi/13 g gelatina deshidratata
70 ml apa
400 ml frisca lichida indulcita vegetala
Ingrediente – Piersici inabusite
200 g pulpa de piersici
40 g zahar
1 pastaie vanilie
20 g unt
Ingrediente – Glazura de ciocolata alba
250 g ciocolata alba
200 g frisca lichida indulcita vegetala
8 g gelatina in foi
Ingrediente – Decor
felii de piersici inabusite
amarett