Dragilor, va multumesc mult pentru comentariile lasate la reteta de mozzarella marinata, va multumesc si tuturor celor care ati aprticipat la concurs si felicitari inca o data castigatoarei, atat din partea mea cat si din partea Granarolo. Acum sa revenim la comentarii. Va rugam sa imi spuneti cu ce credeti voi ca merge mozzarella Grabarolo mai bine si mai bine si am vazut o tema recurenta: fructe uscate, fructe, plante aromatice. Asa ca le-am combinat pe toate intr-o salata, care e una dintre favoritele mele. La munca avem un salad bar si asta e combinatia pe care o aleg mereu: salata verde, mozzarella, pui, ananas, stafide si inca un fruct la alegere, ce o fi mai proaspat. Eu am ales pentru reteta de azi smochinele, care merg foarte bine cu orice fel de branza si in plus, sunt in sezon acum si le gasim la orice magazin si la un pret mai mult decat rezonabil. Sa nu ne mai lungim cu vorba si sa va arat combinatia castigatoare pentru salata.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 200g mozzarella Granarolo
- 100g salata verde
- 100g baby spanac
- 2 pulpe de pui rotisate, pe care le taiem cubulete
- 2 smochine proaspete
- 3 linguri stafide
- 4 rondele de ananas taiate cubulete
Am ales mozzarella Granarolo Cucina, care e foarte usor de taiat cubulete.
Pentru crutoane, am taiat 3 felii de paine toast cubulete, le-am pus in tava, le-am stropit cu ulei de masline si cate un varf de lingurita de busuioc, oregano, patrunjel si rozmarin uscate, apoi am dat tava la cuptorul incins la 180°C si am copt crutoanele 15 minute, timp in care am agitat tava de cateva ori, ca sa se rumeneasca uniform.
Pentru dressing am amestecat asa: 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de mere, o lingura miere, sare, piper si ierburi aromatice dupa gust. La final nu ramane decat sa amestecam tot si sa t