După 30 de ani, metabolismul începe să fie sensibil la dezechilibre şi, pe fondul stresului şi al alimentaţiei dezechilibrate, suntem vulnerabili în faţa bolilor. În funcţie de problemele care apar, îţi poţi adapta dieta astfel încât să întârzii sau să previi apariţia afecţiunilor.
1. Problemele de vedere
Peştele este recunoscut pentru rolul său de protecţie a membranelor celulare şi este recomandat pentru prevenirea problemelor oculare şi ca adjuvant în tratarea lor (cataractă, degenerescenţă maculară care apare la vârsta a treia).
2. Dantură sensibilă
În afară de calciu, pe care îl poţi lua din lactate, pentru o dantură şi pentru gingii sănătoase ai nevoie de zinc. Îţi poţi asigura necesarul din: peşte, carne de vită, de porc, de pasăre sau de miel, cereale integrale, nuci şi seminţe de dovleac.
3. Disfuncţii tiroidiene
Disfuncţiile tiroidiene pot fi controlate cu ajutorul alimentelor bogate în iod, cum sunt peştele, crustaceele, algele, lactatele.Pentru o mai bună absorbţie a iodului, corpul are nevoie de vitamina A, pe care o poţi lua din morcovi, roşii, dovleac, caise, banane, cereale, napi şi din gălbenuşul de ou. Cum previi problemele cauzate de stres
După 30 de ani, este foarte important să reduci nivelul de stres şi o poţi face şi prin alimentaţie. Pentru a limita nivelul stresului, specialiştii recomandă un consum frecvent de ţelină, deoarece conţine niacinimide, substanţe cu efect de relaxare, şi de orez brun, care conţine substanţe ce favorizează eliberarea în corp a serotoninei şi norepinefrinei, hormoni ai bunei-dispoziţii. De asemenea, varza este o sursă excelentă de vitamine antioxidante care alungă stresul.
4. Probleme cardiovasculare
În primul rând, cordul are nevoie de potasiu pentru o funcţionare optimă. Îl poţi lua din cartofi, roşii, orez brun, fructe deshidratate, spanac, mazăre şi