Ramada Oradea organizează în perioada 27-29 septembrie cea de-a patra ediţie a Oktober Fest chiar în parcarea hotelului, unde, ca de obicei, va fi instalat un cort imens cu 960 de locuri, dar şi mai multe standuri cu mâncăruri tradiţionale nemţeşti şi alcool. În 2012, potrivit reprezentanţilor Ramada, pe la Oktober Fest au trecut 6.000 de orădeni şi s-au băut 6.000 de litri de bere.
Petrecere bavareză
"Încercăm să învăţăm din experienţa anilor trecuţi şi să îmbunătăţim condiţiile. La această ediţie, pentru ca participanţii să stea cât mai puţin la cozi, vom amplasa un bar special numai cu bere, care va fi adusă la masă de ospătari, care vor fi îmbrăcaţi în ţinute bavareze autentice. De altfel, în total, la Oktober Fest 2013 vom lucra cu circa 80 de oameni, faţă de 70 anul trecut", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Romeo Ionescu, directorul general al Ramada Oradea.
Festinul bavarez va cuprinde şi în acest an mâncăruri tradiţionale precum wüerstli, leberkase, ciolan de porc, şniţel vienez, sauerkraut, coaste de porc marinate la grill, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi kaiserschmarren. De asemenea, orădenii se vor putea delecta cu mai multe sortimente de bere nemţească, inclusiv nefiltrată, Jagermaister şi vin fiert.
Ramada Oradea a mai pregătit un fel de meniu de tip À-la-Carte pentru restaurantul The Hub, unde clienţii vor găsi şi o selecţie de beri belgiene. Amatorii de suveniruri vor putea să îşi faca poze în amplasamentele tematice şi vor avea ocazia să cumpere haine tradiţionale bavareze, dar şi tradiţionalele inimioare de turtă dulce si mere glazurate.
Distracţie cu Gastein
La fel ca în ediţiile trecute, atmosfera va fi întreţinută de trupa Gastein din Austria, care va interacţiona cu spectatorii. Vineri, Oktober Fest începe la ora 16, iar concertul formaţiei austriece va începe, ca în fiecare seară, la ora 1