Bucătăriile cu pereţi comestibili, burrito cu gândaci şi imprimante 3D pentru alimente se numără sunt doar câteva elementele revoluţionare care vor caracteriza bucătăria viitorului. În plus, vor fi dispozitive care scanează palma pentru a monitoriza nutriţia, hologramele vor dicta reţetele de mâncare, iar tehnologia undelor cerebrale va permite utilizatorului din bucătărie să facă modificările dorite prin simpla gândire la nevoile sale.
Sursa: Daily Mail
Potrivit Daily Mail, preluat de Mediafax, proiectul "2063 Dining", elaborat de compania germană Miele, specializată în produse gastronomice, arată că bucătăria din anul 2063 vă ajută să trăiţi mai mult, vă sugerează alimentele din dieta zilnică pentru a vă optimiza performanţele şi vă impiedică să mâncaţi între mesele principale ale zilei, afirmă autorii
Compania Miele a încheiat un parteneriat cu organizatorii Festivalului de Design de la Londra şi cu maestrul bucătar Ben Spalding pentru a lansa "2063 Dining", un proiect conceput sub forma unei expoziţii care prezintă felul în care oamenii vor găti peste 50 de ani.
Monitorizarea nutriţiei
Dispozitive care scanează palma pentru a monitoriza nutriţia, pereţi comestibili şi carpete din iarbă vor face parte din conceptul de bucătărie a viitorului, au prezis mai mulţi experţi în domeniu.
La fel ca un tip de nutriţionist personal, dispozitivele de monitorizare a stării de sănătate vor deveni o prezenţă constantă în bucătăria viitorului, oferind în timp real date medicale complete pentru toţi membrii familiei care locuiesc în acea casă.
Nivelul maxim de calorii
Dispozitivele de monitorizare vor fi capabile să îi anunţe pe oameni nu doar în legătură cu momentul în care aceştia au atins nivelul maxim admis de calorii pentru ziua respectivă, ci şi să ofere inform