Nouă partide politice sau liste sunt înregistrate la nivel federal la alegerile legislative de duminică din Austria, de la social-democraţii din SPOe la creştin-democraţii din OeVP, Piraţi sau Verzi.
Toate aceste partide sau coaliţii speră să treacă pragul de 4 la sută pentru a intra în Parlament.
Partidul social-democrat (SPOe, centru-stânga)
SPOe şi-a concentrat campania pe muncă, mizând, de asemenea, pe figura cancelarului Werner Faymann, "căpitanul" care a ţinut ţara "în mâini sigure" în plină criză financiară. SPOe este pe primul loc în sondaje de mai multe luni, fiind creditat cu 26-27 la sută din intenţiile de vot.
Partidul Popular (OeVP, centru-dreapta)
Partidul conservator a avansat teme tradiţionale precum familia şi competenţa în domeniul economiei pentru a încerca să le ia primul loc social-democraţilor şi să recupereze postul de cancelar, pe care l-au pierdut în 2006. Ei sunt creditaţi cu 22-23 la sută în ultimele sondaje.
Partidul Liberal (FPOe, extrema dreaptă)
În Guvernul din 2000-2005 cu OeVP, FPOe versiunea Heinz Christian Strache a apărut deseori în presă din cauza unor derapaje. Alături de temele clasice împotriva Uniunii Europene, moneda unică, imigraţie şi islam, FPOe şi-a concentrat o parte din campanie pe întreprinderile mici şi mijlocii. Partidul este creditat cu 19-21 la sută în ultimele sondaje.
Verzii (Die Grünen)
Conduşi pentru prima dată de Eva Glawischnig, singura femeie cap de listă a unui partid reprezentat în Parlament, ecologiştii vor încerca să profite de numeroasele cazuri de corupţie. Ei propun în special o lege privind transparenţa, pentru a consolida sancţiunile împotriva aleşilor condamnaţi. Verzii sunt creditaţi cu 14-15 la sută în ultimele sondaje.
Alianţa pentru Viitorul Austriei (BZOe, extrema dreaptă)
Partid provenit din sciziunea extremei drepte austr