Am început promovarea proiectului la începutul lunii noiembrie cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, care ne-a înlesnit accesul în liceele mari din Tg Mureş. Am discutat cu directorii liceelor: Electromureş, Al.Papiu Ilarian , Unirea, Bolyai Farkas şi Mihai Eminescu pentru a accepta derularea orelor de dietetică în cadrul orelor de dirigenţie.
În fiecare liceu am organizat programul de lucru, apoi am realizat întâlnirile cu elevii şi diriginţii care au manifestat interes pentru curs. Am comunicat cu directorii, profesorii şi elevii liceelor, precum şi cu personalul din şcoală implicat în educaţia elevilor: psihologii din liceul Electromureş şi Al.Papiu Ilarian şi vânzătorii angajaţi în chioşcul alimentar şcolar. Nu am avut ocazia de a ne întâlni cu medicii şi asistenţii medicali din şcoli.
Adaptând permanent programul de dietetică la programul orelor acceptate de profesorii diriginţi, am susţinut în total 65 de cursuri de nutriţie şi dietetică , în perioada cuprinsă între noiembrie 2012 şi iunie 2013, în liceele menţionate.
La cele 65 de cursuri au participat 1341 elevi şi doar 52 diriginţi. Am constatat o diferenţă semnificativă între cunoştinţele şi interesul de a mai primi informaţii, al elevilor sensibilizaţi asupra temei calităţii vieţii, de către părinţi sau de către profesorii diriginţi.
În cadrul cursurilor am dezbătut importanţa calităţii alimentaţiei ca factor de menţinere a performanţelor şcolare şi fizice, ca mijloc esenţial de păstrare a sănătăţii. Am inventariat factorii de risc ai noului mod de viaţă precum şi bolile civilizaţiei, am analizat împreună diferite comportamente alimentare vicioase precum bulimia şi anorexia, am descris meniul şi stilul alimentaţiei sanogene, precum şi importanţa alegerii alimentelor autohtone, naturale, proaspete. Tot în acest context am definit şi necesitatea protejării