Marile competiţii sportive reuşesc în continuare să atragă sume colosale de bani, în ciuda crizei economice de care se plânge toată lumea. Campionatul Mondial din 2022, a cărui organizare a fost atribuită de forul fotbalistic mondial statului Qatar va fi unul care cu siguranţă va da peste cap toate topurile în materie de bani investiţi.
Cele 12 stadioane care vor găzdui partidele turneului final sunt proiectate să depăşească toate aşteptările în materie de lux şi imaginaţie debordantă. Chiar dacă până la startul competiţiei mai sunt destui ani, construcţia primelor două arene a fost demarată, alte trei vor fi modernizate, iar lucrările legate de infrastructură (aeroporturi, metrou, autostrăzi) sunt în plină desfăşurare sau foarte aproape de încheiere. Conform unor calcule ale specialiştilor, ţara organizatoare va cheltui aproximativ 200 de miliarde de dolari, o sumă enormă în comparaţie cu tot ceea ce s-a investit până acum în Campionate Mondiale de Fotbal sau Jocuri Olimpice. De altfel, o medie a ultimului deceniu în materie de investiţii într-o competiţei sportivă de anvergură se situează la aproximativ 10 miliarde de dolari. Diferenţele sunt uluitoare. Conform primelor estimări, 150 de miliarde de dolari vor fi investiţi în infrastructură, 20 de miliarde de dolari în obiective turistice şi hoteluri, inclusiv amenajarea unei insule artificiale destinate turiştilor. Statul care are 2.000.000 de locuitori, printre cele mai mici care au organizat un turneu final, aşteaptă cam 500.000 de turişti pe perioada desfăşurării turneului final.
În proiectul iniţial se discuta de construirea unor stadioane cu aer condiţionat, cu nori artificiali, care să estompeze din efectele climei foarte călduroase, dar, din câte se pare, FIFA şi UEFA au decis să ofere o mică mână de ajutor organizatorilor. Cele 54 de federaţii care fac parte din UEFA au ajuns "la un acord de p