Săptămâna trecută a apărut ştirea cu utilizatorii de iOS 7 care se plâng de animaţiile şi efectele pe care le are noua versiune a sistemului de operare. Dacă se mai adaugă şi noua lume cu realitate augmentată, se poate ajunge la o nouă afecţiune generată de tehnologie?
Apple a introdus în iOS 7 câteva efecte vizuale interesante, câteva animaţii pe care sistemul de operare nu le-a avut până acum, iar din 18 septembrie mai toţi utilizatorii de dispozitive Apple au putut trece la noua versiune. Unii însă n-au plăcut prea mult noutăţile şi s-au plâns pe forumul Apple că interfaţa îi ameţeşte.
Daily Mail trece în revistă câteva dintre inveţiile care ne vor altera, în anii viitori, modul în care percepem realitatea şi în care interacţionăm cu ceilalţi oameni. În special căştile de realitate virtuală sau ochelarii ca Google Glass vor genera noi afecţiuni şi asta, paradoxal sau nu, din cauza acurateţii cu care reproduc elemente din lumea reală pe care creierul le recunoaşte după cum a fost învăţat, iar asta nu e atât de uşor de schimbat.
Răul de mare e firesc, ambarcaţiunea în care te afli se mişcă într-un ritm imprevizibil pentru corp. De asemenea, răul de maşină apare când eşti atent la altceva, când nu conduci tu. Iar „răul de digital“ sau de tehnologie are propria sa manifestare. Ochelarii 3D, căştile de realitate virtuală, interfeţele ca cea din iOS 7 dau senzaţia creierului că totul se mişcă în jur, dar asta în timp ce corpul nu se mişcă.
Efectul pe care interfaţa din iOS 7 îl are
Pentru SUA, acolo unde aceste tehnologii sunt cvasi-disponibile (de exemplu, Google a scos Glass la un tur prin ţară, iar telefoanele Apple sunt populare), Quartz estimează că între 13% şi 90% din oameni vor fi afectaţi de această simulare a mişcării. Iar potenţialul şi puterea gadgeturilor sunt în creştere şi capacitatea de a reproduce cu mare acurateţe a